A szép és hidratált arcbőr titka

2010.06.18. 16:00

A smink sem lehet szép, ha bőröd nem szép. De milyen is a szép arcbőr?

Szép a felülete, a fénye, a színe és a textúrája. Sajnos a smink nem oldja meg az ápolatlan bőr problémáit. A smink nem tünteti el a pattanásaidat, nem lesz láthatatlan a hámlás a homlokodon és az orrodon. Bőrödnek mindig hidratáltnak és rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy szép legyen és már fiatalon is nagy szükség van az arcbőr hidratálására. Minél több folyadékot adsz a szervezetednek (szigorúan vizet), annál szebb lesz a bőröd.

A legtöbben azt kérditek, miért lesz olyan „csúnya” az arcbőr a sminktől. Nem győzöm elégszer hangoztatni, hogy nem a sminktől olyan amilyen, hanem attól, hogy nem kap megfelelő ápolást és így a smink alatt élesen látszik minden „hibája” a bőrnek.

Nagyon egyszerűen megoldhatjátok a hidratálást az otthoni ápolással, azonban nem hátrány, ha szakember segítségét is kéritek. Nagyon nehéz kiválasztani a drogériában a polcokon az éppen megfelelő készítményt. Sokan abba a hibába estek, hogy egymás után mindig más és más krémet, lemosót, arcpakolást vásároltok, így a bőrnek időről időre más hatóanyaghoz kell igazodnia.

Néhány jó tanács az otthoni alap bőrápoláshoz: legyen arclemosó tejed, amivel a sminket lemosod vagy egyszerűen csak az arcodat megtisztítod minden nap. Hetente 1x használj arcradírt vagy peelinget, amivel eltávolítod az elhalt hámsejteket, melyek hámlásként is jelentkezhetnek a bőrön. Szintén heti 1x alkalmazhatsz frissítő, élénkítő, tápláló pakolást. Naponta reggel és este a hidratáló krém vagy gél elengedhetetlen az ápolás során. A megfelelő krém nem több mint két hét alatt helyre állítja az arcbőröd hidratáltságát. Ezután jöhet a smink, melynek alapja a megfelelő alapozó kiválasztása. De erről majd legközelebb.

1 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr772091803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tintoren 2010.06.20. 15:42:44

Klaudia és a nagy "szerelem" mint szinésznő,nem értékelhető, ravaszkodó szinésznő,ugy kiváló. elismerésem.
süti beállítások módosítása