A jó külső, és amit kezdhetünk vele

2010.07.19. 17:16

Miben lehet hasznunkra az előnyös külsőnk és miben hátráltathat?

Most, hogy véget ért a verseny talán érdemes elgondolkodni azon, miben is lehet hasznunkra a szépség, a jó megjelenés és az a bizonyos kisugárzás, ami nélkül nem igazán érvényesül a valódi szépség. Abban valószínűleg a legtöbben egyetértünk, hogy az előnyös külső, a jó megjelenés inkább a hasznunkra, mint a hátrányunkra válik. Kétségtelen, hogy magazinok címlapján ezután is olyan embereket látunk majd, akiken jól esik pihentetni a szemünket, jó érzés, esetleg irigység fog el, amikor megpillantjuk őket. Vagyis a modell-szakmában, a média világában, ahol minden a látványról szól, biztosan nem származik hátrányunk a jó külsőből. De azért azt lássuk be, hogy nem lehet a szép nők mindegyikéből szupermodell, vagy híres médiaszemélyiség. Sok olyan szakma van, az élet különböző területeiről nem is beszélve, ahol a vonzó külső hasznunkra lehet, de akár hátráltathat is minket.
 
Nézzük például a párkapcsolat, szerelem, szex kérdését. Igaz vajon az, hogy minél szebbek vagyunk, annál nagyobb esélyünk van a boldogságra? Miben segít a vonzó külső, és miben hátráltathat? Vajon hamarabb megközelít egy férfi egy szép nőt, mint egy inkább átlagosnak mondhatót? Vagy mire a szép észbe kap, a kevésbé szép már kikaparta magának az ő gesztenyéjét? Egyszerűen csak azért, mert rákényszerült arra, hogy igazán előnyös külső tulajdonságok híján valami mással hívja fel magára a figyelmet?!
 
Mi a helyzet a szakmai előrejutással egy olyan területen, ahol alapvetően nem a szépség, hanem a teljesítmény hozza meg a sikert? Előny vagy hátrány ilyen esetben a vonzó külső? Vagy igazából, ha tehetségesek és valamiben nagyon jók vagyunk, a kutyát nem érdekli, hogy is nézünk ki?
 
A verseny nyertesei most lehetőséget kapnak egy portfólió fotózásra. Biztos lesznek köztük olyanok, akik számára ez nagy lehetőséget jelent, de talán lesznek olyanok is, akik számára ez csak egy érdekes játék volt, esetleg olyan megmérettetés, ami erősíti az önbizalmukat. Bármi is legyen, azt jó tudni, hogy a fényképeitekről valami olyan sugárzik, ami felkelti az emberek érdeklődését és ez olyan eszközt ad a kezetekbe, amelyiket érdemes lesz a jövőben ügyesen használni. Gratulálok a nyerteseknek!
Szólj hozzá!
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr12161569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása