Célok elérése - Ne csak álmodozz, tegyél is a céljaidért!

2010.06.15. 18:06

Sziasztok! A mai téma, amiben kíváncsi vagyok a véleményetekre, a célok elérésével kapcsolatos. Life coachként az egyik legfontosabb feladatom az, hogy segítsek a hozzám fordulóknak reális célok felállításában és az ezek eléréséhez vezető lépések meghatározásában és megtételében.

A célok és az álmok bizony nem azonosak, de az igaz, hogy az álmainkból születnek meg a céljaink. Ezért van az, hogy amikor valaki azzal fordul hozzám, hogy nem tudja, mit akar kezdeni az életével, nincsenek célja, az első kérdésem az, hogy mik az álmai, vagy mik voltak gyerekkorában az álmai. Mert ha vannak álmaink, akkor valamire vágyunk és ezek a vágyak határozzák meg a céljainkat. A különbség az álmaink és a céljaink között az, hogy az álmok nem tudatosak. Ha viszont az álmainkat, vágyainkat „lehozzuk a földre”, gondolkozunk, mérlegelünk, összevetünk, tudatosan célokká alakíthatjuk őket. Akkor jó egy cél, ha REÁLIS, azaz valóban elérhető.

Vannak, akik bátran mernek álmodni, és célokat kijelölni az életükben. Ez, bár sokan legyintenek, és azt mondják, hogy csak álmokat kergetnek, mégsem jelenti feltétlenül azt, hogy irreálisak a céljaik. Mitől lesz egy cél reális és mit kell tennünk azért, hogy valóban el tudjuk érni őket? Milyen tényezőket kell mérlegelnünk, amikor célokat állítunk fel? És nektek, milyen céljaitok vannak? Várom a gondolataitokat!

 

1 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr852084097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Siklós Barbara 2010.06.16. 15:04:18

Én is hasonlóképpen gondolkodom.
Az ember életében nagyon fontos, hogy legyenek újabb és újabb célok. Ha az egyiket megvalósította, jöhet a következő. Sosem szabad megállni, Ez az ami előrevisz.
Nem feltétlenül kell, hogy céljaink világrengetőek legyenek, a lényeg, hogy saját magunk szemében elég motiválóak.
Valamint fontos, hogy reálisak legyenek, azaz számunkra elérhetőek!
...és bízni kell saját magunkban! :)
süti beállítások módosítása