Süti a hajad :)

2010.06.30. 14:18

Lépten-nyomon összefutok olyan lányokkal, akiknek göndör a hajuk és megőrülnek tőle, megvesznek azért, hogy egyenes legyen és olyanokkal is, akiknek egyenes a hajuk és imádnák, ha hullámos loknik omlanának a vállaikra. Ki is fordítottam a mondást: a szomszéd haja mindig csinibb. :) Ha benneteket ez tesz boldoggá, ám legyen! És nagy igazság, hogy a változatosság gyönyörködtet. Miért is kellene minden nap szögegyenes hajjal rohangálnotok, ha egy különleges alkalomra be is göndöríthetitek?

A régi gázlángos, spirituszmelegítős vasakat már szerencsére leváltották a különböző elektromos hajsütővasak, melyek hőmérséklete szabályozható, így a hajszálak vastagságától és makacsságától függően választhatjátok ki a megfelelő hőfokot. Ráadásul a hajvasalók esetében különböző keramikus fejek közül választhattok, melyek segítenek megvédeni a hajatok nedvességtartalmát a hajegyenesítővel  szemben. Hajszáírításhoz, hajegyenesítéshez vagy göndörítéshez is használhattok hőálló folyadékot, amik megvédik a hajatokat a formázás káros hatásaitól. Göndörítésnél tűzzétek fel a hajatokat és először a legalsó tincset tekerjétek a vasra, majd ha végeztetek, tekerjétek fel a besütött tincset és egy csattal tűzzétek le, így tartósabbá tehetitek a göndörséget. Majd tincsről tincsre haladjatok a fejtető felé és ha kész vagytok, fújjatok rá egy pici lakkot és hagyjátok a felcsavart tincseket pihenni, amíg elkészítitek a sminketeket. Utána szedjétek ki a csatokat, hajtsátok előre a fejeteket, rázzátok össze a hajatokat és kész is az új göndör frizurátok! Göndörítő sampont és hajhabot találtok a boltok polcain, amik segítenek elérni a tökéletes végeredményt.

Ha a hajsimítást, hajkiegyenesítést választjátok, akkor a feltűzött hajatokkal ugyanúgy haladjatok a legalsó tincsektől felfelé a fejtetőig és simítsátok végig a tincseket. Inkább kis tincseteket válasszatok le, mert így könnyebben tudtok dolgozni és az eredmény is jobb lesz. Nyáron sajnos a göndör és egyenes haj is sokkal gyorsabban visszanyeri eredeti formáját az izzadás és a pára miatt, ezért különösen fontos a fixálás. Ha egyenes a hajatok, pici olajat használjatok a végére. Az olajok hatására ugyanis hosszabb ideig marad egyenes az amúgy hullámos haj. Ha göndör a hajad, akkor is rásüthettek a tincseitekre, hogy szép és egészséges hatású legyen, mintha a tenger mellől érkeztetek volna. A hajsütő és hajsimító vastól ugyanis szép fényes lesz a haj. Viszont, ha sokat használjátok, néha nem árt egy kis pakolás éjszakára, hogy a hajszerkezet visszanyerje eredeti formáját a sok igénybevétel után.

Szóval? Egyenes, vagy göndör? Mindkettő húsz perc alatt megoldható!

Szólj hozzá!
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr812120894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása