A tökéletes nő?

2010.06.01. 18:49
Ma az egyik barátom, miközben rám várt, nézegette az előző napok munkáját. Az egyik fotómodellen megakadt a szeme és megjegyezte, hogy tökéletes ez a nő. Szerintem a modelleket, a Nőket, a fotókat, és magát a világot sem a tökéletesség teszi széppé, hanem az érdekes, különleges dolgok. Nézzétek meg napjaink legbefutottabb modelljeit, mindenkin van valami más, szokatlan, esetleg aszimmetrikus. Sok mai sztármodell nem is az a kifejezett babaarcú, tökéletes szépség, hanem inkább karakteres, esetleg nagy orral vagy széles arccsonttal vagy nagyon szeplős bőrrel rendelkezik. Anno Cindy Crawfordnak is meg kellett küzdenie azért, hogy megtarthassa a szája fölötti anyajegyet, és ma már eszünk ágában sem áll feltételezni, hogy az a bizonyos folt csúnya lenne. És ez lett az ő védjegye. A lényeg, hogy hogyan érezzük magunkat a bőrünkben és hogyan viseljük a saját testünket, adottságainkat. Lehetek én akármennyire elismert fotós, és dolgozhatok a legtehetségesebb sminkessel, fodrásszal, stylisttal, ha a fotóalany, legyen az modell vagy teljesen hétköznapi ember, nem tudja megélni önmagát. És pont ez a fotózás egyik kulcsa: kihozni az esetleg évek óta elfojtott, vagy csak épp pillanatnyi zavarában takargatott belső „lényt” a fotóalanyból. Ehhez különböző módszerekkel oldani kell a stresszt, megszüntetni a feszengést és engedni, hogy a felszínre törjön az a NŐ (vagy férfi), aki legbelül lakozik. Abban a pillanatban, ahogy ezt a fotóalanyom megéli, hatalmas önbizalom-fröccsöt kap. Saját magától. És ez azonnal látszik. Ilyenkor válik valaki szexivé, dögössé, határozott egyéniséggé. Az a nő, aki felkelti az én és férfitársaim figyelmét az utcán, az nem feltétlenül szebb a szó klasszikus értelmében (vagy megcsináltabb), hanem egyszerűen csak van benne valami, ami ragyogóvá, sugárzóvá teszi. Mindemögött pedig önmaguk elfogadása, megszeretése és az ebből fakadó önbizalom lakozik. És tényleg nem a tökéletes külső lényeg. Nem tagadom, az esetek többségében modelleket fotózom, de nem egyszer volt már példa az ellenkezőjére is. :-) Anélkül, hogy megpróbálnám túlokoskodni a témát, inkább csak a saját életem és munkám által tapasztalt és többször visszaigazolt tényeket próbáltam Nektek gondolatokba szedni. És köszönöm a sok kommentet, találgatásokat. Igen, hamarosan kiderül, hogy miért ebben a témában és miért most indítottam blogot. :-)
6 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr752048588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bejja1 2010.06.02. 17:11:42

Ne húzd az időt: bökd ki.

anitas80 2010.06.03. 10:34:51

szeretnék egy fotó sorozaton részt veni hogyan lehetséges ez menyibe kerülne.

vargakati 2010.06.03. 12:56:58

Szerintem a diszkrét szépség belülről jön, és attól függ, hogy az ember mennyi önbizalommal indul neki a napnak. Ez nem a sötétséget jelenti, hanem azt, hogy milyen hangulattal indulszt neki a napnak. Én egy 50 éves, 3 gyerekes családanya vagyok és tudom, hogy mikor mennyi önbizalommal kezdek a napomnak. 3 gyerek szülése után, több tízkiló súlyfelesleggel ugyen, de vannak napok, amikor van időm egy kevés sminkre és a tükörben nem 1 perc, hanem esetleg 5-7 perc alatt hoozom helyre a frizurám. Ilyenkor és is +egyenesebben+ közlekedem, vagyis bele merek nézni más ember szemébe és láss csodát vissza is néznek rám, sőt ilyenkor még meg is néznek. A többi napon, amikor csak magamra szórom a ruháimat és smikelni sincs időm ez nem történik meg. Tehát ennyit a "sötét nő" kifejezésről. 22 évesen én is imádtam, ha fotóznak. Nem kell rögtön le vonni a kellemetlen konzekvenciát, hanem el kéne gonolkodnunk, hogy miért is fordul elő az a bevett szokás, hogy a legtöbb magyar nőnek nincs önbizalma és a családi fotót, vagy Ő készíti, vagy hátul elbujva szerepel rajta.

Discreet (szervező) 2010.06.04. 18:52:48

@anitas80: hétfőn indul egy verseny, a fődíj egy profi portfolió. Nézd meg a legutóbbi postot. Ha tetszik a lehetőség jelentkezz! Várunk a Facebookon és az MSN-en hétfőtől :-)

dorci.szabo 2010.06.09. 15:54:50

A Discreet szépség szerintem nem attól függ, hogy nézel ki, hanem belülről jön, ahogy ti is mondjátok. Nem tudom, ki látta már a Randiguru c. filmet, de én azt kötelező oktató filmmé nevezném ki, hogy az iskolában mindenki megnézze. Az elején a Randiguru, Hitch (Will Smith), elregéli, hogy a mondanivalónk 90%-a nem is a szánkból jön. Tehát, a beszéd mellett, sokkal fontosabb kommunikációs eszköz az ember arca, szeme, szája,tehát a mimika, a testtartás stb, és ez szerintem igaz, ezért sokszor egy csúnya arcú akárki hiába jár optimistán és egyenes tartással az úton, ha meglátja valaki, és sírva szalad el. :) Vagy nem?

dorci.szabo 2010.06.09. 15:55:40

Nem tudom miért írtam így: Discreet. :D
süti beállítások módosítása