Magabiztos fellépés - miért fontos, mit lehet tenni érte, hogyan legyünk magabiztosak

2010.06.22. 17:05

Aktuális témánk a magabiztos fellépés. Szerintem az, aki itt feltölti a fotóját és beszáll a versenybe, kellően magabiztos. Vagy tévedek? Esetleg vannak köztetek olyanok, akik azért töltik fel a képüket, hogy visszajelzést, megerősítést kapjanak azzal kapcsolatban, hogy milyenek is látják őket mások? Talán éppen ez a sikerélmény kell a magabiztossághoz?

Talán Ti is észrevettétek, hogy mi nők sokkal kevésbé vagyunk magabiztosak, mint a férfiak.

Ennek persze sok oka van, ami még a gyerekkorból ered. Az ügyes, okos nagyfiút sokat dicsérik, míg a lányoknak kevesebb jut az okosból és ügyesből, de ha elég szerencsések vagyunk, szépek azért lehetünk. Persze a világ változik, és ma már mi is egyre gyakrabban lehetünk okosak és ügyesek, amellett, hogy szépek is vagyunk. Na de mi van akkor, ha nem halljuk eleget gyerekkorunkban, hogy milyen remek lányok is vagyunk és mi is az, ami olyan remekké tesz minket? Miből jön akkor a magabiztosság?

Számos, különböző korosztályhoz tartozó nővel találkoztam már a munkám során, akik arra a kérdésemre, hogy mi az öt legelőnyösebb külső és belső tulajdonságuk csak hosszas gondolkodás után, vagy azután sem tudtak válaszolni. Pedig nem csúnya, ápolatlan, iskolázatlan, tehetségtelen nőkről van szó, és mégis ez a bizonytalanság, a magabiztosság hiánya komoly akadályt jelentett számukra az előrelépéshez.

Ti honnan merítitek az önbizalmat? Mi kell ahhoz, hogy magabiztosabbá váljatok? Ismét várom a kommentjeiteket és különösen örülnék, ha a versenyzők is megosztanák a gondolataikat, hiszen ki más tudja, ha nem Ti, mi is kell a magabiztossághoz!

 


8 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr12101386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frujika 2010.06.22. 17:41:18

Üdv!:)
Szerintem azok a lányok akik a pompába a jóba beleszülettek, akiket elkényeztettek kiskorukban azoknak a lányoknak van meg az önbuizalmuk igazán és azok a lányok, akik nem kaptak annyi odafigyelést vagy az oviban, suliban nem törődtek velük olyannyira hogy legyen egy kis önbizalmuk na azok a lányok akik nem tudnak igazán a kamera előtt természetesen viselkedni. És hogy meglegyen a szükséges önbizalom ahhoz igen kell a hangulat, hogy természetesen érezze magát továbbá egy szerető barát is szükséges szerintem aki dicséri! Ameddig nem volt barátom addig én is kis szégyenlős, önbizalomhiányos lány voltam, de azóta valamvel megnőtt az önbizalmam.

Damjanovich Kata 2010.06.22. 18:10:24

@frujika: Érdekes, amit az elkényeztetett lányokról írsz és sok igazság is van benne. Viszont elkényeztetni valakit sokfélképpen lehet: el lehet minden földi jóval halmozni és és lehet szeretettel, törődéssel is "kényeztetni". Szóval szerintem nem biztos, hogy az, aki pompában nő fel megkapja azt a szeretetet, törődést, bírtatást is, amire egy embernek, egy gyereknek valóban szüksége van.

A viszonzott szerelem, egy igazi társ nagyot lendít az ember önbizalmán. Kíváncsi lennék, a barátod hogyan segít Neked az önbizalmad erősítésében. Ha nem akarsz a blogban válaszolni, ahol mindenki olvasni tudja a válaszod, írhatsz a damjanovich.discreet@gmail.com e-mail címre is, ahogy mindenki más is, akinek valamilyen életvezetéssel, magánéleti problámával kapcsolatos kérdése van. De természetesen a legjobb, ha itt írtok, hátha felmerülnek olyan kérdések, amelyek sokakat érdekelnek.

bettina. 2010.06.23. 13:40:03

Nekem van egy barátnőm,aki mondhatni el van kényeztetve.Tényleg meg van mindene,amit csak kiejt a száján megkapja. Viszont törődést már kevesebbet kap. És ezt ő is érzi,sőt..tisztában van vele. Mégis van egy olyan természetes magabiztossága,pozitív kisugárzása,amelyet sokan megirigyelhetnének.Valamikor azon gondolkodtam,hogy miért nem vált olyan kis elkényeztetett libává,mint szoktak ilyenkor, az "anyagias" szülőkkel rendelkező lányok. Arra jutottam,hogy ennek a bizonyos barántőmnek nem a szülei a példaképei.Ahogy beszélgetek vele legtöbbször a baráti társaságát,más rokonait hozza fel példának.Tőlük több törődést kap,mint otthon.Viszont otthon az anyagiakban tudnak neki segíteni.Amit lassacskán szintén nem igényel,hiszen munkát is keresett,pedig 18 éves. Más lányok gondtalanul átbuliznák ezt az időszakot,nem törődve azzal,hogy csak felszínes kapcsolatokat építenek ki ,mind a szüleikkel mind azokkal akikkel bulizni járnak.Ettől a csapongó élethelyzettől nem magabiztosak és kiengyesúlyozottak lesznek,csak önértékelési problémáik lehetnek.A megoldás az egyensúlyban keresendő.Ha valamit nem kapsz meg itt hát keresd ott...Én felnézek a barátnőmre,mert alátolhatnának mindent és sodródhatna az élettel.Ehelyett tesz azért,hogy jó suliba járhasson,hogy sikereket érjen el,hogy ápolt és szép legyen,hogy kapcsolatai lehessenek,hogy magabiztos lehessen,más szóval hogy boldog legyen. :)

kudarc 2010.06.23. 15:28:16

Mikor magam alá kerültem a barátokon és családon kívül még egy dolog segített. Beszéltem a tükörképemmel. Most lehet kuncogni, de nézz mélyen a saját szemedbe és mondd el, hogy "tökéletes vagyok!", könnyebben elhiszed, mintha csak másoktól hallanád. Persze számít, hogy van-e párod/munkád...Ha az embernek kevesebb az önbizalma, akkor nehezebben is találja meg a helyét.

Rebelde 2010.06.24. 15:49:38

szerintem a magabiztosságnak nem sok köze van ahhoz, hogy mit gondolnak mások a kinézetünkről
bizonyosságot a külsejéről az akar, aki nem biztos magában

Damjanovich Kata 2010.06.24. 17:36:02

@Rebelde: Ebben majdnem teljes egészében egyet kell, hogy értsek veled. Viszont ahhoz, hogy magabiztossá váljunk valamiből fel kell építeni ezt a magabviztosságot. Ez pedig abból jön, hogy kapunk pozitív visszajelzéseket, megerősítéseket és ez főleg a személyiségfejlődésünk elején fontos. Meg persze később is. Magabiztossá valakit nem csak az tehet, ha jól néz ki, akár kifejezetten szép. Nagyon sok magabiztos embert ismerek, nőket is, akik egyáltalán nem rendelkeznek kifejezetten előnyös külsővel, szépnek pedig egyáltalán nem mondhatók. De van bennük egy csomó más, ami sugárzik és ettől vonzóvá válnak.

Önbizalomról és szépségről lévén szó Marilyn Monroe jut eszembe. Őt szerintem Ti is ismeritek, bár már lassan 50 éve meghalt. Filmsztár volt és szerintem ilyen gyönyörű, szexi, bájos, vonzó nő azóta sem sok volt a filmvásznon. Ma már tudjuk, hogy végtelenül boldogtalan és magányos volt és hihetetlenül nem volt önbizalma. Pedig nem csupán elképesztően szép volt, hanem tehetséges is, csak a tehetségére a szépsége miatt nem sokan voltak kíváncsiak. Megállás nélkül igényelte a megerősítést, hogy szép, értékes és szeretnivaló.

Iszonyú fontos lenne, hogy az önértékeléseteket, az önbizalmatokat ne csupán külsőségekre építsétek. Tudom, hogy nagyon nehéz ebben a világban, amikor minden az első benyomásról szól és sokszor úgy tűnik, hogy aki nem szép, az nincs is a belső értékeinkre koncentrálni, azokat fejleszteni. De a szépség és a fiatalság múlandó bármire is legyen képes a plasztikai sebészet. Mindig lesznek fiatalabbak és szebbek nálunk. Ezért fontos, hogy legyetek tisztában magatokkal, ismerjétek meg azokat a tulajdonságaitokat, amikre érdemes odafigyelni, építeni és fejleszteni.

Damjanovich Kata 2010.06.24. 17:42:05

@kudarc: Valami hasonlót én is szoktam csinálni, bár azt még nem próbáltam magamba szugerálni, hogy tökéletes vagyok. Szóval nekem a tükör abban segít, ha nem kifejezetten jókedvűen ébredek, belemosolygok a tükörbe amikor először belenézek. Így az első arc, amit meglátok mosolyog rám. Így már annyira nem kezdődik rosszul a nap.

Damjanovich Kata 2010.06.24. 17:50:27

@bettina.: Szerintem a barátnőd nagyon szerencsés személyiség azok alapján, amit írsz róla. Valószínűleg megvan benne az a képesség, hogy a kezében tartsa az életét.
süti beállítások módosítása