Legyen nyáron is szép a hajad!

2010.06.16. 16:17

A bőrgyógyászok már nagyon sokat beszélnek arról, hogy óvd a bőröd az erős napsugárzástól és el is kezdtünk erre figyelni. Arra azonban még csak igen kevesen fordítanak energiát, hogy a hajukra is gondoljanak ebből a szempontból is. Pedig bizony igen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk is a nyáron. Gondolj csak a klóros vízre, majd a tűző napsütésre! Rossz belegondolni is, hogy mennyire tönkreteheti mindez a friss hajfestésedet, a hajad állagát. Összeállítottam egy kis túlélőtervet, így könnyedén átvészelheted a nyarat és még szeptemberben is neked lesz a legszebb a frizurád!

1. Vigyázat! Erős napsugárzás!

Szerencsére számos cég előrukkolt az UV-védő samponokkal, balzsamokkal és hajpakolásokkal. Nem haszontalan ezeknek a használata és ne hidd azt, hogy ez már megint csak valami új reklámfogás. Ha a bőrödet bekened, mert félsz, akkor a hajadat miért nem óvod? A másik megoldás a kalap. De ki akar állandóan sapkában lenni?

2. Jaj, klóros a víz!

Ha nem a Balatonban, vagy a tengerben lubickolsz, hanem medencékben, akkor bizony klóros a víz. A klóros víz pedig nem csak a fürdőruhád színét veszi ki hosszú távon, hanem a hajszínedet is fakóvá teszi, a hajad fénytelennek tűnik majd. A szabály a következő, ha el akarod kerülni ezt: a strandolás után azonnal moss hajat és balzsamozz!

3. A só segít!

Ha a tengerben fürödhetsz, akkor szerencsés vagy, mert ez a hajadnak és a bőrödnek is nagyon jót tesz. A só közismerten pozitív hatása, hogy megköti a vizet, így nemhogy nem szárítja, de hidratáltabbá teszi a tincseinket. Ha nem utazol a tengerhez, rendezd be a "tengerpartot" a fürdőszobában és önts tengeri sót a fürdővizedbe. Nyugodtan mosd meg benne a hajad is!

1 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr812086582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crissta 2010.06.16. 16:40:12

Ezt a sós dolgot még ma kipróbálom, úgyis rossz az idő! :)
süti beállítások módosítása