Te hogy találod meg az egyensúlyt?

2010.06.08. 15:57

Sziasztok, Kata vagyok és life coachként dolgozom. Azért csatlakoztam szakértőként ehhez a bloghoz, mert úgy gondoljuk, a szépség, a nő, a nőiesség összetett dolog és nem csupán a külsőségek határozzák meg. Mi számít még? Hát az érzelmek, az érzések, a gondolatok, a dolgokhoz és emberekhez való hozzáállásunk, és nem utolsó sorban az, hogy egy nő hogyan látja saját magát, mennyire képes elfogadni és szeretni önmagát, és hogyan képes megtalálni önmagát és helyét a világban. Ezért hétről hétre egy-egy olyan témát vetek majd fel, ami valószínűleg foglalkoztat Téged is. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mit gondolsz bizonyos kérdésekről, hogyan birkózol meg a különböző kihívásokkal, amikkel nap, mint nap szembesülsz.

Először arra lennék kíváncsi, Te hogy találod meg az egyensúlyt a tanulás vagy a munka és a magánélet között?

Na, ez az, amit én, bár valószínüleg több év van mögöttem, mint mögötted, a mai napig nem tudtam megoldani. A napokban a Közgázon jártam – egyáltalán Ti így hívjátok még? – és marhára szerettem volna megint 20 éves egyetemista lenni. Milyen okosan be tudnám most osztani időmet, hogy minden beleférjen! Csak hát nem leszek megint 20 éves egyetemista, és ha még ennyi idősen sem tudom megtalálni az egyensúlyt, akkor mitől menne jobban, ha most visszaugorhatnék 20 évet.

Szóval kíváncsi lennék, hogy Neked, hogy megy ez? Annyi minden van, amit csinálni lehet, illetve csinálni kell. Van jó recepted arra, hogy minden beleférjen az életedbe és a tanulás, vagy a munka ne menjen a kikapcsolódás, a pasizás, a barátok vagy a család rovására (vagy éppen fordítva)? Vannak, akik azt gondolják „most vagyok fiatal, hát élek, szórakozom”. Mások, azt gondolják, hogy most kell őrületes iramban tanulni, dolgozni, hogy megalapozzák a jövőjüket, és ezt minden elé helyezik. Te hogy állsz ezzel?

4 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr212065933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norah13 2010.06.08. 23:08:35

Mióta elkezdtem dolgozni átértékeltem a szabadidő fogalmát. Viszont úgy érzem mégis több dolgot csinálok és próbálok ki munka mellett, mint egyetemistaként. És az ok pontosan az, hogy kevesebb idő jut bármire, ezért nem halogathatom.
Ami a kézzelfogható részt illeti, nem árt ha az embernek nem kell napi 10-12 órát a munkahelyén töltenie, és tényleg marad szabadideje. Sőt az is jó, ha még szereti is, tudom közhelyesen hangzik de számít.
Másrészt kell némi önismeret. Mert ha megtalálom, hogy mi az a dolog, ami igazán feltölt, kikapcsol máris el tudom határolni magam a munkától. Lehet ez sport, hobbi, barátok, a lényeg hogy ne kényszerből, divatból tegyük. Jó pár olyan ember van körülöttem, akik rengeteg felszínes kapcsolatot tartanak fenn, mindig mehetnékük van és nem tudnak egy percet egy helyben, egyedül lenni. Azt gondolom sokan elpazarolják az energiájukat ezekre a kapcsolatokra ahelyett, hogy saját magukkal törődnének kicsit többet.
Nekem nagyon sokat segít(ett) a tudatosság. Hogy nem csak úgy élek a nagyvilágban, hanem tudatában vagyok az életemnek, mi jó és mi rossz nekem, mi számít és mi nem.

Beau 2010.06.09. 09:33:56

Mi a fene az a life coach?

kudarc 2010.06.09. 12:26:17

Hétköznapokon munka, DE 8 óra, nem 10-12! Utána haza, együtt. Esténként marad idő sportra, vagy a hobbimmal foglalkozni, vagy bármi mást csinálni. Hétvégén tanulás, és pihenés.

Damjanovich Kata 2010.06.09. 15:20:23

@Beau: Hogy „Mi a fene az a life coach?” Mivel én egy life coach vagyok, illik erre tudnom válaszolni.

Magyarul leggyakrabban „életvezetési tanácsadó”-ként találkozhatsz vele, de én ezt azért nem szeretem, mert a tanácsadónak az a dolga, hogy bizonyos területen nagyon jártas szakemberként megmondja Neked, hogy mit és hogyan csinálj. Márpedig mi life coachok nem igazán adunk tanácsot. Ehelyett én abban segítek Neked, hogy a helyzetedet, problémádat objektívebben lásd, és a kérdéseimmel elgondolkodtatlak arról, hogy vajon ezeket a problémákat hogyan tudod leghatékonyabban, a számodra legmegfelelőbb, legtesthezállóbb módon megoldani. Magyarul nem én mondom meg, hogy TE mit csinálj, hanem a coaching folyamat végén TE magad találod meg a megoldást.

Ha egy kicsit szakszerűbben fogalmazok, akkor azt mondom, hogy a coaching cél-, eredmény- és megoldás orientált folyamatkísérés. A life coaching abban segíti az embereket, hogy a jelenlegi, magánéleti problémáikat meg tudják oldani, és ennek eredményeképpen lelkiekben megerősödjenek, eredményeket érjenek el, önbizalmuk megerősödjön, és a jövőben hatékonyan kezeljék a felbukkanó akadályokat. A life coaching lényege a személyre szabott támogatás céljaink eléréséhez és ahhoz, hogy életünk sikeresebb, harmonikusabb és boldogabb legyen.

Ha van kérdésetek, írjatok bátran.
süti beállítások módosítása