Sminkek nyárra és a szabadság idején

2010.07.02. 16:53

Sziasztok!

Lassan mindenki a nyári szabadságát tölti.  Többnyire barnára sült bőrrel térünk vissza a munkába. Szeretnék segíteni abban, hogy melyek a legegyszerűbb praktikák a nyári sminkelésben.

Először is hidratáld az arcbőröd, de természetesen a testedet se felejtsd el! A napbarnított szín tovább megmarad, ha nem engeded kiszáradni a bőrödet.

A nyári sminkedhez nagyon kevés szükséges. Minél egyszerűbb, annál jobban nézel ki.
Mivel szép barna vagy, nem szükséges „túlfestened „magad.
Recept:Végy egy lágy, hidratáló alapozót, illetve akinek zsíros a bőre, vagy verejtékezik az arca, az inkább stift alapozót próbáljon.Vidd fel vékony rétegben az arcodra és nedves sminkszivaccsal nyomkodd át a felületet. ( Ha nem szükségszerű, ne használj nyáron púdert!) Válassz egy narancs vagy egy rózsás krémes arcpírt, és ujjbeggyel simítsd az orcádra. Nagyon természetes hatást érhetsz el. Ebből a pírból a szemhéjadra is tehetsz, feltéve, ha nem túl „vörös” árnyalatú.

A szempillaspirált bátran használd, de lehet, hogy ilyenkor jobb a vízálló. A bátrabbak színes pillaspirállal is festhetik a pilláikat.
A szádra bármilyen szájfényt tehetsz, ami üde hatást kelt, lehet csillogó vagy magas fényű színtelen, illetve enyhén színezett. Minden esetben harmonizáljon a pirosító árnyalatával.

Esti alkalmakkor jól mutat a bőrön az arany fényű púder, melynek apró szemcséi szinte sziporkáznak az esti fényben. Természetes sminkedet merészebbé /bevállalóssá teheted akkor, ha erős, sötétbarna füstös szemeket csinálsz magadnak. Vigyázat!!! Nem feketét!
A nyári sminkek alapja tehát a vékony alap, a barnító, vagy a bronz púder. Szempillaspirál, és szájfények, vagy könnyed rúzsok.

Kellemes nyaralást és gyönyörű, ám természetes megjelenést kívánok mindenkinek. Bűvöljétek el a nyarat! :)

 

Szólj hozzá!
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr452125607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása