Kalap? Kalap!

2010.07.01. 14:50

Kedves Hölgyek és persze Urak!

A divattörténet változásának talán egyik legfrappánsabb példája  a kalapviselet és annak kikopása az európai divatból. Elég kb. 50 évet visszamenni időben és azt látjuk, hogy mindenki kalapot viselt, hölgyek és urak kivétel nélkül. Ki ne emlékezne Humphrey Bogart-ra vagy a szexi Belmondo-ra Godard filmjeiben. De ha magunk elé idézzük a kor díváit, akkor beláthatjuk, hogy igazi divathölgy nem lépett utcára kalap nélkül...változnak az idők, vannak helyek, ahol még ma is kötelező a kalap, gondoljanak csak az ascotti derby kalapshow-ira minden évben. És van, amikor visszatér egy-egy szezonra a fejfedők reneszánsza. Hát valahol itt tartunk most is.

Ha két szuper trendi anyagot szeretnénk kiemelni, akkor az feltétlen a szalma és a kötött lenne. A street trendek néhány éve kötelezővé tették az egyre nagyobb méretű kötött sapkákat először behúzva, aztán vagányan a tarkóra tolva, úgy Kukásan a Hófehérkéből. A James Dean által divatikonná emelt ötvenes évekbeli férfikalap pedig a kötelező 80-as évekbeli Jimmy Sommerville vagy Jason Donovan változat után, gyakorlatilag minden cég kollekciójában megtalálható. És nam csak fiúknak, hanem lányoknak is (kötött sapkában ugyanaz a helyzet) - igazi uniszex viselet lett belőle. És mint Gombóc Artúr a Pompom-ban, lukas, színes, nyers, fonott, díszített, egyszerű, szalaggal szegélyezet, raffia,  vászonból levarrt vagy mintás, tehát minden lehetséges változatban megtalálható és persze hordható. Azoknak, akik a nőies formákat preferálják és Sophia Loren malomkerekeit nézik elbűvölten szintén tarogat az idei nyár gyönyörű darabokat!
 
És két biztos befutó még: tengerész kalap a dögös csajoknak és Stephen Jones kalap guru ajánlásával, az átlátszó réteg divatját követve, pikánsan merész, átlátszó Organza cilinder. Tessék válogatni!

 

1 komment
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr212123244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása