Az alapos alapozó

2010.06.25. 17:05

Alapozó nélkül nincsen smink. Sokan úgy gondolják, hogy számukra nem szükséges. Azt viszont nem tudják, hogy miért nem olyan a sminkjük, mint amilyet szeretnének.

Megsúgom: a legegyszerűbb sminknek is van alapja…szó szerint, a minimális smink elkészítését is alapozással kezdjük. Nagy mázlink van, mert rengeteg féle, fajta alapozót lehet kapni. Na igen, de melyik a legjobb az én bőrömre??? Kérdezhetnéd és meg is kérdezed, mert nem tudod eldönteni, melyik való neked. Nem is könnyű. Van krémes, folyékony, hab állagú, stift, kompakt és még rengeteg.

Az a jó alapozó, amelyiket nem érzed a bőrödön , miközben egész nap viseled. Megfelelően hidratál, észrevétlen, nem szárít és gyönyörű tőle az arcbőr. Igen, létezik az az alapozó, mely ezeknek a kitételeknek megfelel. Nem könnyű megtalálni, ez igaz, ezért most segítek.
Nyáron, akinek verejtékezik az arcbőre, az stiftet és kompakt alapozót használjon, akinek ilyenkor is száraz a bőre, az krémes illetve folyékony alapozókat keressen.
A zsíros bőr minden esetben az olajmenetes hidratáló alapozót szereti.

Az alapozó nem csak „szépít”, de minden időben védelmet is nyújt, hiszen az arcbőrnek télen-nyáron szüksége van erre. Télen a hideg ellen, nyáron a napsütés és a száraz levegő, a por ellen. A nap végén pedig az alapozóval együtt távolítod el a  szennyeződést az arcodról.

Gondolj csak bele: a mai modern munkahelyeken levegő befújással fűtenek és hűtenek. Egyik sem tesz jót az arcbőrnek. Aztán ott van a számítógép monitor, ami nagy mennyiségű láthatatlan, mikro szennyeződést vonz magához…miközben Te ott ülsz előtte a fedetlen arcbőröddel ebben az „áramlatban”. Mind–mind irritálhatja a védtelen, fedetlen arcbőrt.
Tehát kérdem én ezek után, szükségünk van jó alapozóra? Lehet, hogy most már Te is úgy gondolod, kellene végre egy jó alapozó.

 

 

Szólj hozzá!
Facebook Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://nanasi.blog.hu/api/trackback/id/tr522109897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása